Gezocht: senior applicatieontwikkelaar / projectleider / teamleider

Wij zoeken een senior applicatieontwikkelaar die ons team komt versterken voor het implementeren, uitbreiden en vernieuwen van onze Ticketworks producten. Je loopt al een tijdje mee in de ICT en hebt ervaring met het ontwikkelen van webapplicaties, vooral aan de server-kant. Je beheerst moderne programmeertalen als Java, Groovy en/of Python. Je bent vertrouwd met applicatie-ontwikkelframeworks: liefst met Grails, maar vergelijkbare ervaring is geen probleem. Je hebt ook ervaring met het analyseren en verwerken van gegevensleveringen, en het programmeren in SQL.

Naast het ontwikkelen en beheren van software, ben je ook projectleider: je overlegt met onze klanten over de implementatie en inrichting van de software, je analyseert de wensen en mogelijkheden, en bent verantwoordelijk voor een tijdige en correcte naleving van de afspraken.

Intern ben je de teamleider van ons ontwikkelteam. Je stuurt de overige ontwikkelaars aan – zowel eigen personeel als freelancers – en bemoeit je met de technische keuzes voor onze tools & methodes.

En uiteraard heb je de goede “soft skills”: je kan goed met mensen omgaan, zowel klanten als collega’s. Je bent communicatief, zelfstandig, en resultaatgericht. Je vind het leuk om voor een klein bedrijf te werken, met veel zelfstandigheid en een breed scala aan werkzaamheden en verantwoordelijkheden. Je wilt ons helpen groeien: niet om de grootste te worden, maar wel de beste!

Wie zijn wij?

Wij zijn Gentleware, een klein softwarebedrijf dat zich voornamelijk richt op de culturele sector en een reeks van producten voert onder de naam Ticketworks (meer hierover vind je op ticketworks.nl). Wij bedienen inmiddels zo’n 30 klanten, variërend van kleine gezelschappen tot grote en middelgrote podia. Met onze thuisbasis in Groningen zijn wij sterk vertegenwoordigd in het Noorden des lands, maar onze klanten zitten overal.

Onze software bouwen we met Grails voor de webapplicaties, en Python voor het verwerken van gegevensleveringen. De databases zijn MySQL, en zijn er van klein tot groot. Een deel van onze software is transactie geörienteerd (bijvoorbeeld kaartverkoop), een deel analytisch (bijvoorbeeld marketing). De meeste systemen hosten wij voor onze klanten in samenwerking met een vaste hosting partij. Wij proberen onze klanten wat dat betreft zoveel mogelijk te “ontzorgen”: software as a service.

Wat bieden wij?

Mooie uitdagende klussen in een leuke sector, direct samenwerken met klanten zonder tussenkomst van IT afdelingen, een werkplek in het stationsgebouw van Groningen, veel vrijheid en veel variatie. En natuurlijk een marktconforme beloning.

Neem contact op!

Stuur een mail naar janjaap@gentleware.nl, met een korte motivatie en een link naar je (bijgewerkte!) profiel op LinkedIn.